Horizont pro Ukrajinu
  • 27.05.2022
  • 14:00
  • Ivančice
Jaké to bylo


Horizont pro Ukrajinu

Pod tímto názvem se konalo v pátek 27. května v Ivančicích společné setkání českých a ukrajinských občanů. Odpoledne navštívily nejen rodiny z Ukrajiny, které jsou ubytované na Horizontu, ale také mnoho dalších dětí i dospělých, kteří přechodně našli svůj domov např. v Ivančicích nebo Moravských Bránicích. Tyto rodiny mnohdy doprovázeli členové hostitelských českých rodin nebo noví místní kamarádi a přátelé. 

Ve venkovních i vnitřních prostorách Střediska volného času Ivančice měli návštěvníci možnost využít některou z mnoha nabízených aktivit. Připravena byla např. ochutnávka tradičních pokrmů obou národností ( varenyky, pampušky, golubci, řízečky, bramboráčky, buchty,…), bubnovací hrátky a drumbeny, zábavná cesta s tajenkou, Kahoot games o zajímavostech z Česka a Ukrajiny, tvoření přívěsků Kumihimo a pískových obrázků, sportovní aktivity s překážkovou dráhou, hrály se české písničky pomocí boomwhackers a hudebních zvonků. Nechyběl dětský koutek, skákací hrad nebo šlapací káry. 

Cílem akce bylo podpořit sociální inkluzi, toleranci a rovný přístup k příležitostem. Ale také propagovat aktivity volnočasových organizací, do kterých by se mohli ukrajinští uprchlíci v budoucnu zapojit. 

Solidární akce Horizont pro Ukrajinu byla podpořena Evropským sborem solidarity, který v letošním roce slaví 5. výročí a byla spolufinancována Evropskou unií. O aktivitách Evropského sboru solidarity a možnostech pro mladé lidi se zájemci dozvídali přímo na info stánku i z interaktivní prezentace.

Bylo velice příjemné vidět, jak se Ukrajinci setkávali, navzájem seznamovali a užívali si odpoledne společně s českými návštěvníky.

 

VIDEO

 

 

 

 

 

Fotogalerie


Fotogalerie

Akce, tábory, soutěže, turnaje a další

Navštívit

Videogalerie

Akce, tábory, soutěže, turnaje a další

Navštívit