Švédský čokoládový koláč (Kladdkaka) |

 
 
 
 
NAŠE ČINNOST LETNÍ TÁBORY 2020

SLAVÍME 35

INFORMAČNÍ CENTRUM PRO MLÁDEŽ

 

        
FREEZ KLUB

MATEŘSKÉ A RODINNÉ CENTRUM KLUBÍČKO

EUROPEAN VOLUNTARY SERVICE

ZŘIZOVATEL SVČ IVANČICE

 

Švédský čokoládový koláč (Kladdkaka)

cokoladovy dortPotřebujeme:

250 g hořké čokolády

150 g másla

malé espresso

4 vejce

120 g cukru

vanilka/vanilkový extrakt

špetku soli

 

Postup:

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Až se směs rozpustí a spojí, přidáme espresso, promícháme a necháme zchladnout.

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkou a přidáme do čokoládové směsi, kterou následně promícháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli tak, aby nám vznikl tuhý sníh. Obě směsi smícháme a nalijeme do papírem vyložené formy (průměr cca 22-25 cm).

Celý koláč pečeme na 180 stupňů 40-50 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho vytáhneme z formy. Můžeme posypat moučkovým cukrem. Na koláč je výborná ušlehaná smetana, maliny nebo máta.

Přejeme dobrou chuť.

 



 
 
 
 
 
 
TOPlist