Jablečný mřížkový koláč (Apple pie) |

 
 
 
 
NAŠE ČINNOST LETNÍ TÁBORY 2020

SLAVÍME 35

INFORMAČNÍ CENTRUM PRO MLÁDEŽ

 

        
FREEZ KLUB

MATEŘSKÉ A RODINNÉ CENTRUM KLUBÍČKO

EUROPEAN VOLUNTARY SERVICE

ZŘIZOVATEL SVČ IVANČICE

 

Jablečný mřížkový koláč (Apple pie)

jablecny kolacBudeme potřebovat:

300g hladké mouky

125g másla pokojové teploty

2 vejce

100g cukru

1 prášek do pečiva

4 jablka

Skořicový cukr

Citron

½ vanilkového pudingu

Tvaroh (vanička)

Vanilkový cukr

 

Postup:

Mouku, máslo, vejce, cukr a prášek do pečiva smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 15 minut uležet do lednice.

Mezitím nakrájíme oloupaná jablka na malé kostičky, které na trošce másla osmažíme. Zasypeme skořicovým cukrem, polijeme šťávou z poloviny citronu a zasypeme vanilkovým pudingem. Vznikne nám jablečná hmota.  

Zhruba ¾ těsta vyválíme a položíme do pečícím papírem vyložené formy. Na těsto vytvoříme tvarohovou hmotu smícháním tvarohu, rozmíchaného vajíčka (necháme si trošku na potření), druhé poloviny citronu a vanilkového cukru. Na tvarohovou vrstvu pokládáme jablíčkovou hmotu. Ze zbytku těsta vyválíme „obdélník“ a nařežeme ho na tenké proužky, které pokládáme jako mřížku na jablka. Mřížku z těsta a okraje potřeme zbytkem vajíčka.

Jablečný koláč pečeme na 180 stupňů zhruba 50 minut. Koláč vytahujeme, jakmile jsou okraje jemně zlatavé.

Přejeme dobrou chuť.



 
 
 
 
 
 
TOPlist